Manager Anders Ørskov
                  

 

Min baggrund

Da jeg trofast har bakket op om Elrik Nørmo lige fra starten af hans karriere som Coach og Totalvejleder, har jeg fået min egen side her og vil lige skrive et par ord om mig selv.

Jeg er uddannet psykolog og har som sådan primært arbejdet med terapi for voksne, børn og unge. Jeg har optrådt med komik og komiske figurer siden jeg var helt ung og fortsatte med det sideløbende med studie og arbejde. I 2006 var jeg på TV med Elrik Nørmo og fik pludseligt så mange forespørgsler, at jeg valgte at sige mit faste psykologarbejde op for, i en periode, at hellige mig det dejlige og alsidige job som komisk psykolog. Jeg er aldrig vendt tilbage men I 2011 bad en gruppe komikere mig holde en workshop i at få indre ro og være mere ægte på scenen. Dette gjorde jeg nogle gange og udviklede i forlængelse heraf kurset “Slap helt af”, hvor deltagerne arbejder med de følelser, der opstår, når de står foran et publikum eller en forsamling af mennesker.  På den måde begyndte jeg at finde min egen arbejdsform som psykolog. Desuden påbegyndte  “komikeren” og “psykologen” et samarbejde, der stadigt udvikler sig. 

Lego Ego

Det seneste resultat af samarbejdet er kurset “Lego Ego”, der har som mål at bringe lethed og opløftelse derind, hvor der er blevet for alvorligt, selvhøjtideligt eller gråt. Deltagerne får her mulighed for at lege med og se humoristisk på situationer i deres liv, som ellers kan opleves tyngende. Og de får mulighed for at udspille selvvalgte “problem-sider” af sig selv eller deres liv. Det er overraskende at opleve, hvor meget kraft og glæde der kan gemme sig i sådan nogle sider, når de får lethed og humor. Kurset kan tilpasses mange forskellige sammenhænge. Det kan være lettere i sin form eller mere dybtgående og kan bookes selvstændigt eller i forbindelse med en optræden. Skriv eller ring og hør nærmere hvis du eller din arbejdsplads kunne have interesse i dette kursus.

Hvem er Elrik Nørmo?

Kort fortalt er Elrik Nørmo et komisk koncentrat af mine egne skyggesider. Han er alt det, jeg ikke ønsker at være som psykolog eller coach, men som jeg også indeholder. Han er bedrevidende, prædikende, selvhøjtidelig og meget andet, der rummer værdifuldt komisk materiale. Han udtaler sig feks tit skråsikkert om ting, han ikke aner noget om og fortolker frimodigt andres reaktioner, så de udelukkende bekræfter hans egen forestillingsverden. Elrik Nørmo udlever også på fornemste vis alt hvad jeg gennem tiden har rummet af kejtethed og social usikkerhed. Hans mimik og kropssprog udstråler alt andet end ro og zen. Jeg oplever og hører fra publikummer, jeg har talt med, at fordi Elrik på den måde rammer mig selv dybt, så rammer det også andre og mange genkender så meget af sig selv og andre i figuren. Og allervigtigst – andre får, ligesom jeg selv, lejlighed til at grine ad det, hvilket jo, mere effektivt end noget andet, får os til at slappe af og tage det hele mindre højtideligt.

 

Livet har humor

Det er efterhånden også blevet klart for mig at Elrik Nørmo ikke blot repræsenterer mine mindre charmerende sider. Faktisk har han i mange år gjort nogle af de ting, som jeg nu kan se, jeg selv skulle komme til at beskæftige mig med længere fremme i mit liv. På den måde har karakteren også været en intuition om min faglige fremtid. Elrik Nørmo har altid afsluttet sine foredrag med at reklamere for sine kurser. Han har påstået, at han laver massage og healing og har kaldt sig coach, massør, og foredragsholder mm. Og jeg begyndte jo netop for få år siden begyndte jeg selv at holde forskellige kurser. Jeg laver også psykologisk/energetisk proces-arbejde med grupper og energetiske behandlingsessioner, der rummer elementer af både healing og massage. DEN havde jeg ikke set komme. Det føles lidt som at mit liv har lavet en 20 år lang practical joke med mig: “Det er DIG der er Elrik Nørmo!”

Jeg ønsker dig god fornøjelse og masser af overraskende indsigter i selskab med Totalvejleder Elrik Nørmo, Universal Coaching.

Anders Ørskov